Navigáció

2271605
 • Adatok frissítése

  Az aScHelyettesítés program adatai frissítve
 • Adatok frissítése

  Az aScÓrarend program adatai frissítve
 • MEGHÍVÓ KARÁCSONYI MŰSORUNKRA

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • NYÍLT NAP A GIMNÁZIUMBAN

 • SZENTSÉGIMÁDÁS - IPOLYSÁGON IS!

  Csatlakozz Te is ehhez a világméretű szentségimádáshoz Ipolyságon, a római katolikus templomban szombaton, november 24-én az esti mise után kb 18:45-kor.

  Itt lehet bejelentkezni - ezzel számolhatóvá válunk! 

   

  https://corpusdomini.iec2020.hu/?fbclid=IwAR2Z303AfxlWcUAbgNTspUW-wYO2CnzpRytYuGo4fM6a_xIuzRQMbok0KgQ#/esemenyek

   

  Bővebb információ a világviszonylatú eseményről az alábbi linken olvasható:

   

 • Vidám őszköszöntő délelőtt

  Új fényképek a Vidám őszköszöntő délelőtt albumban

  Az őszköszöntés nagyon jól sikerült - köszönjük mindenkinek, aki ilyen széppé és vidámmá tette! Köszönjük a kedves szülőknek, hogy ezen a szombat délelőttön félretették minden más dolgukat, és eljöttek hozzánk, eleget téve meghívásunknak. Következő talákozásunk már télen lesz - hagyományos karácsonyváró délelőttünkön az iskola éttermében, december 8-án. Már előre örülünk a találkozásnak! :)

 • Sajó Sándor Rajzpályázat

  Új fényképek a Sajó Sándor Rajzpályázat albumban

  Sajó Sándor költő, városunk egykori szülötte emlékére a Palóc Társaság rajzpályázatot hirdetett meg, melynek ma zajlott kiértékelése a könyvtár Ipoly-galériájában. Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy iskolánkból 6 díák munkája lett díjazva: Bohus Bianka (3.A) - 2.hely Velebný Nikolett Kíra (IV.G) - 1.hely Klukon Rebeka (I.G) - 2.hely Jusztin Elek (6.A) - 3.hely Klukon Adél (8.A) - 3.hely Lalák Boglárka (9.A) - különdíj. A díjakat Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke és Czibulya Lívia, a helyi művészeti iskola rajzszakának tanára adta át. Az ünnepséget diákjaink - Csáky Máté (hegedű), Pálffy Fanni (fuvola) és Tauber Krisztián gitárjátéka, valamint Patai Fanni szavalata színesítette. Gratulálunk mindannyiuknak, hogy tehetségükkel öregbítették iskolánk hírnevét. ugyancsak gratulálunk a rajzosok vezető tanárainak - Pálffy Zsuzsa és Szikora Andrea tanárnőknek ezért a szép eredményért.

 • Érettségizőink ismerkednek a kis elsősökkel

  Egy mára már hagyománnyá váló kedves szokásnak tettek eleget érettségi előtt álló gimnazistáink, amikor meglátogatták alapiskolánk elsőseit. Az első - játszós-ismerkedős - óra nagyon jól sikerült: kialakulóban vannak a nagy barátságok... :)

 • Október 6-i megemlékezés

  Új fényképek a Október 6-i megemlékezés albumban

  Alapiskolánk 7.A osztályosai egy színvonalas irodalmi összeállítással idézték meg a múltat - az aradi 13 vértanúhalált halt magyar tisztjeinek emlékére. Köszönjük a fellépő diákoknak és felkészítőjüknek, Morva Éva tanárnőnek a felemelő pillanatokat!

 • Énekkari összpontosítás Paláston

  Új fényképek a Énekkari összpontosítás Paláston albumban

  Ahol az új dalok születnek... Köszönjük mindenki segítségét: a gyerekeknek a kitartó éneklést, a hangszereseknek a nagyszerű muzsikálást, Jusztin Czaudt Éva tanító néninek az esti népi játékokat, a szülőknek a sok finomságot (mézet, teát, sütit), segitő pedagógusainknak az ott teljesitett szolgálatot (Molnár Bálint, Bényi Klaudia, Skultéty Brigitta, Szikora Andrea, Pálffy Zsuzsanna, Pálffy Dezső, Zachar Zoltán, Murin Éva, Bukor Erzsébet), és mindenekelőtt a kórus vezetőinek, Gódor Beáta és Wollent Andrea tanárnőknek ezt a fárasztó, de nagyszerű 3 napot!

 • Mikszáth Kálmán Szavaló- és Rajzverseny Dejtáron

  Iskolánk diákjai idén is bekapcsolódtak a dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola által meghirdetett versenyekbe. A rajzok kiértékelésére és a szavalóversenyre október 13-án került sor. Nagyszerű eredmények születtek mindkét kategóriában, gratulálunk minden résztvevőnek és természetesen nyerteseinknek kiemelten. 

  Rajzverseny: Bazsó Zsombor (3.A) - 1.hely, Bohus Bianka (3.A) - különdíj. 

  Szavalóverseny: Wollent Zsófia (6.A) - részvétel, Soltész Viktória (8.A) - 3.hely. Mindannyiuk felkészítője Pálffy Zsuzsi tanító néni volt.

 • Harmos Károly Rajzverseny

  Szívből gratulálunk gimnáziumunk végzős diákjának, Velebný Nikolett Kírának, kinek csodálatos rajza ezúttal is díjazott lett a nagyon rangos, országos szintű Harmos Károly Rajzpályázaton. A mű témája a pályázat kiírása szerint a következő volt: 100 éve ért véget az I. világháború (Illusztráció készítése Ady Endre egyik verséhez). Kíra vezető tanára Szikora Andrea volt, kinek szintén szívből gratulálunk! :)

 • A magyar népmese napja

  Új fényképek a A magyar népmese napja albumban

  Alsó tagozatosaink október elején megemlékeztek a magyar népmese napjáról, melynek során A kisgömböc című népmesét dolgozták fel rajzzal, zenével, színjátékkal és interaktív táblával. Élmény volt ez a nap!!! :)

 • Régióismereti szakkör - 1. Őszi túra az Ipoly mentén

  A Régióismeret szakkör tagjai 2018.szept. 28-án megkezdték őszi túráikat. Ezen a napon az Ipoly gátján vezetett az útjuk Tesmag felé. Útjuk soránbővítették természetrajzi ismereteiket azzal, hogy növényeket gyűjtöttekaz Ipoly partjáról, hogy ezekből lenyomatokat készíthessenek. A 20 főbőlálló lelkes csapat örömmel végezte a növénymustrát. Kifáradva, deboldogan tértek haza Gazdag tanár úr vezetésével.

 • Járási mezei futóverseny Garamkálnán

  Az idén is nagyszerűen szerepeltek diákjaink a Mezei futóversenyen Garamkálnán. Végzős gimnazista lányaink nemcsak egyéni, hanem csapatversenyben is érmet szereztek. Egyéni eredményeink:

  Murin Barbara - 2. hely

  Róth Tamara - 4. hely

  Rádi Dominika - 8. hely

  E három nagyszerű eredménynek köszönhető, hogy lányaink ezüstkupát szereztek a csapatversenyben. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek Morva Éva tanárnőnek!

  Dícséretet érdemelnek alapiskolás lányaink is, név szerint Nagy Jázmin (6.A), Pál Katica (8.A) és Tóth Vanessa (9.A), akik az 55 versenyzőből középmezőnyben végeztek. Gratulálunk nekik is!

 • Gróf Széchényi István emléktáblájának megkoszorúzása

  Szeptember 21-én volt gróf Széchenyi István születésének 227. évfordulója. Ebből az alkalomból Molnár Margit tanárnő rendhagyó történelem órájának keretében koszorúzták meg a 3.G osztály tanulói az iskola falán található emléktáblát. 

 • Emlékképek az egykori polgári Ipolyságról - A Honti Kálvária története

  Diákjaink, név szerint Antal Adrianna, Keresztes Rebeka és Klukon Rebeka (I.G) igényesen elkészített, tartalmas prezentációjukkal mutatkoztak be a 37. Honti Kulturális Napok programján szeptember 13-án. A rendezvény célja az ipolysági diákság bevonása egy olyan kutatómunkába, mely megismerteti őket és diáktársaikat városunk, ill. a honti régió múltjával és az itt elő jeles elődökkel. Gimnáziumunk első osztályosainak idei témája a HONTI (ipolysági) KÁLVÁRIA bemutatása volt, melyet Csáky Máté (hegedű), Tauber Krisztián (gitár) és Pálffy Fanni (fuvola) gyönyörű hangszeres játéka zárt le. A lányok felkészitője Gazdag József tanár úr volt.

 • Ünnepélyes tanévnyitó 2018-2019

  Új fényképek a Ünnepélyes tanévnyitó 2018-2019 albumban

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

 • Katolícka spojená škola F.Fegyvernekiho s VJM - Šahy, Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola - Ipolyság,
  SNP 4
  936 01 Šahy
 • +421-36-7411032 - sekretariát - titkárság
  +421-911 387965- riaditeľ - igazgató

Photogallery