Navigáció

2285135
 • Adatok frissítése

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Adatok frissítése

  Az aScÓrarend program adatai frissítve
 • Adatok frissítése

  Az aScHelyettesítés program adatai frissítve
 • Karácsonyi műsor az iskolában

  Új fényképek a Karácsonyi műsor az iskolában albumban

  Köszönjük mindenkinek - felejthetetlen volt!

 • Karácsonyi műsor az óvodában

  Új fényképek a Karácsonyi műsor az óvodában albumban

 • Betlehemi jászol kiállítás

  Új fényképek a Betlehemi jászol kiállítás albumban

  Iskolánkon az adventi időszakban betlehemi jászol kiállításra került sor. A már több ízben megrendezett rendezvény során diákjaink otthon készítette alkotásaikkal hangolódnak rá a közelgő ünnepekre. A betlehem készítésnek oktató - nevelő küldetése is van: az egykori események átélése, ami hozzásegíti a gyermeket, hogy saját szívében is elkészítse a jászolt, amelybe karácsonykor beleszülethet az isteni kisded. A kiállítás végeztével a betlehemet a kisdiák hazaviszi, s szenteste a karácsonyfa alá helyezi, gyakorolva ezzel az ajándékozó szeretetet. A rendezvény megálmodója és megszervezője: Mosonyi Marianna

 • Adventi koncert templomunkban

  Új fényképek a Adventi koncert templomunkban albumban

  Felemelő élményben volt része azoknak, akik december 14-én ellátogattak városunk római katolikus templomába. Négy énekkar - három ipolysági és egy vendég (Salgótarjánból) énekkar lélekemelő kórusművei csendültek fel a bő másfél órában. Iskolánkat a Wollent Andrea tanárnő által vezetett Magnificat gyermekkar képviselte. Előadásukban csodálatos énekhangok, szóló és többszólamú kórus dallamok váltották egymást, fuvola, hegedű, szintetizátor, dobok, triangulum kíséretében. Nincsenek rá szavak... KÖSZÖNJÜK a fantasztikus élményt!!! :) 

 • Karácsonyváró délelőtt

  Új fényképek a Karácsonyváró délelőtt albumban

  December 8-án egy kedves, együtt töltött délelőtt után kicsit közelebb kerültünk a várva várt karácsonyhoz - időben és lélekben egyaránt. Látva a gyerekek lelkes munkálkodását, a szülők aktív segítségét és pedagógusaink ötletes kézműves ajándéktárgyait ismét leszögezhetjük: ez a hagyományos családi rendezvényünk kihagyhatatlan, hisz ráhangol a közelgő nagybetűs szeretetünnepre: a kis Jézus születése napjára.

 • Karácsonyi vásár Bécsben

  Új fényképek a Karácsonyi vásár Bécsben albumban

  Iskolánk gimnazistái és az alapiskola 9. osztályos diákjai a Diákönkormányzat szervezésében (Dobos Mónika III.G és csapata) december 7-én, pénteken, kiruccantak a szomszédos Bécsbe, a gyönyörű császárvárosba.

 • Miklós püspök látogatása iskolánkban

  A jó öreg Miklós püspök eleinte angyalaival, később krampuszaival látogatta meg az óvodásokat, az alapiskola alsó és felső tagozatosait és a gimnazistákat nevének napján, december 6-án.

 • Pislákoló mécses szavalóverseny

  December +-jén iskolánk két diáklánya hétvégéjüket nem kímélve megmérettették magukat Komáromban, a Pislákoló mécses elnevezésű szavalóversenyen. Az erős mezőnyökben nagyon is helytálltak. Vasi Nélia (9.B) bronzsávval, Pálffy Fanni (3.G) pedig ezüstsávval zárta a versenyt. Mindkét lánynak és felkészítőjöknek, Pálffy Zsuzsa tanárnőnek szívből gratulálunk!

 • Szalagavatói ünnepség_2018.november 30.

  2018. november 30-án, a hónap utolsó napján felkerültek negyedikes gimnazistáink kabátjára a remény zöld szalagjai. Az ünnepélyes aktusra az ipolysági római katolikus templomban került sor a szentmise után. Ezután következett a szalagavatói bankett, melyre az iskola éttermében került sor. Az est fénypontja a pazar ruhákban felvonuló diákok Palotás tánca volt. Köszönet érte minden résztvevőnek és betanítójuknak: Bolgár Katalin osztályfőnöknek is.

 • Diákbál_november 17_CIGÁNYBÁL

  Új fényképek a Diákbál_november 17_CIGÁNYBÁL albumban

  Az idei diákbál CIGÁNYBÁL volt a javából. 2.G-seink kitettek magukért, fergeteges hangulatú bált rendeztek jósnővel, pörgős cigányzenével, tánccal, jókedvvel. A talpalávalót a Kanta fivérek húzták, kiknek ezúton is köszönjük a nagyszerű hangulatot. Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek - vendégeknek, jelenlegi diákjainknak és az öregdiákoknak.

 • Diáknap - délelőtti programok

  Új fényképek a Diáknap - délelőtti programok albumban

  Igazán mozgalmasra és szórakoztatóra sikeredett az idei diáknap, melynek délelötti programjain a gimnazista diákokon kívül a kilencedikesek is részt vehettek, s belekóstolhattak a diáknap fergeteges hangulatába. Miután Dobos Mónika (3.G) a DÖK elnöke, ismertette a délelötti programot, Pálffy Dezsö igazgató úr beszámolt a diáknap múltjáról és jelenéröl. Ezután következett Murin Barbara (4.G) élménybeszámolója az ausztriai diáktáborokról, melyeken több alkalommal diákként, s az idén nyáron programszervezöként vett részt. Ozsvald Szilvia (1.G) és Hegedüs Csenge (2.G) rövid prezentációban mesélték el a csíksomlyói búcsún átélt élményeiket, ahová az idén májusban jutottak el. A beszámolók után egy vidám kérdésekkel teli kvízben mérhették össze ismereteiket az egyes osztályok, mely során kiderült, hogy a 4.G-s diákok ismerik a legjobban a tanári kart. A kvízt egy fordulatos activity show követte. A délelötti program végén már sorakoztak a kisgólyák, akiket a végzös diákok felhötlen kacagás közepette felavattak.

 • NYÍLT NAP A GIMNÁZIUMBAN

 • SZENTSÉGIMÁDÁS - IPOLYSÁGON IS!

  Csatlakozz Te is ehhez a világméretű szentségimádáshoz Ipolyságon, a római katolikus templomban szombaton, november 24-én az esti mise után kb 18:45-kor.

  Itt lehet bejelentkezni - ezzel számolhatóvá válunk! 

   

  https://corpusdomini.iec2020.hu/?fbclid=IwAR2Z303AfxlWcUAbgNTspUW-wYO2CnzpRytYuGo4fM6a_xIuzRQMbok0KgQ#/esemenyek

   

  Bővebb információ a világviszonylatú eseményről az alábbi linken olvasható:

   

 • Vidám őszköszöntő délelőtt

  Új fényképek a Vidám őszköszöntő délelőtt albumban

  Az őszköszöntés nagyon jól sikerült - köszönjük mindenkinek, aki ilyen széppé és vidámmá tette! Köszönjük a kedves szülőknek, hogy ezen a szombat délelőttön félretették minden más dolgukat, és eljöttek hozzánk, eleget téve meghívásunknak. Következő talákozásunk már télen lesz - hagyományos karácsonyváró délelőttünkön az iskola éttermében, december 8-án. Már előre örülünk a találkozásnak! :)

 • Sajó Sándor Rajzpályázat

  Új fényképek a Sajó Sándor Rajzpályázat albumban

  Sajó Sándor költő, városunk egykori szülötte emlékére a Palóc Társaság rajzpályázatot hirdetett meg, melynek ma zajlott kiértékelése a könyvtár Ipoly-galériájában. Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy iskolánkból 6 díák munkája lett díjazva: Bohus Bianka (3.A) - 2.hely Velebný Nikolett Kíra (IV.G) - 1.hely Klukon Rebeka (I.G) - 2.hely Jusztin Elek (6.A) - 3.hely Klukon Adél (8.A) - 3.hely Lalák Boglárka (9.A) - különdíj. A díjakat Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke és Czibulya Lívia, a helyi művészeti iskola rajzszakának tanára adta át. Az ünnepséget diákjaink - Csáky Máté (hegedű), Pálffy Fanni (fuvola) és Tauber Krisztián gitárjátéka, valamint Patai Fanni szavalata színesítette. Gratulálunk mindannyiuknak, hogy tehetségükkel öregbítették iskolánk hírnevét. ugyancsak gratulálunk a rajzosok vezető tanárainak - Pálffy Zsuzsa és Szikora Andrea tanárnőknek ezért a szép eredményért.

 • Érettségizőink ismerkednek a kis elsősökkel

  Egy mára már hagyománnyá váló kedves szokásnak tettek eleget érettségi előtt álló gimnazistáink, amikor meglátogatták alapiskolánk elsőseit. Az első - játszós-ismerkedős - óra nagyon jól sikerült: kialakulóban vannak a nagy barátságok... :)

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

 • Katolícka spojená škola F.Fegyvernekiho s VJM - Šahy, Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola - Ipolyság,
  SNP 4
  936 01 Šahy
 • +421-36-7411032 - sekretariát - titkárság
  +421-911 387965- riaditeľ - igazgató

Photogallery