Navigáció

2116924
 • Adatok frissítése

  Az aScHelyettesítés program adatai frissítve
 • Adatok frissítése

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Bárka rajzverseny a komáromi Marianum Egyházi Iskolában

  Idén először került megrendezésre a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont és a Patrona nostra Kht. által meghirdetett bibliai témájú Bárka elnevezésű rajzverseny. Az idei versenytéma a „Noé bárkája" címet kapta. A 183 beérkezett pályaműből a zsűri 26-ot díjazott 4 kategóriában. Ezért nagy öröm és megtiszteltetés, hogy iskolánk 4 diákja is kimagasló eredményt ért el, név szerint:

  Óvodás kategória - Hevő Tímea - 3.hely

  1-2. osztály - Mokso Kamilla (2.A) - 2.hely

  1-2. osztály - Csáki Anna (1.A) - 2.hely

  Gimnázium - Velebný Nikolett Kíra (3.G) - különdíj

  Gratulálunk mindannyiuknak és felkészítőiknek, Csáki Mónika, Pálffy Zsuzsanna és Szikora Andrea tanárnőknek!

 • Sítúra - Kisgaram, 2018.1.8-12.

  Új fényképek a Sítúra - Kisgaram, 2018.1.8-12. albumban

  Az év elején egy fantasztikus hetet töltöttünk Kisgaramon, ahová már 8 éve járunk sítúrára. A 7.A és az 1.G osztály tanulói néhány "nagyobb" diákkal egészült ki egy ügyes, talpraesett csapattá. Az idő most is kedvezett, hóból is volt elég, így síelhettünk egész héten. Az 5 nap villámgyorsan eltelt, s élményekkel gazdagodva tértünk vissza.

 • Betlehemi láng fogadása. Betlehem - kiállítás.

  Hagyományainkhoz híven az adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtására az utolsó tanítási napon került sor az egész iskola részvételével. Cserkészeink elhozták a Betlehemi Békelángot, melyet az ünnepséget követően széthordták az osztályok adventi koszorúira is. Ezzel iskolai szinten elbúcsúztattuk az óévet - találkozunk januárban! :)

  Iskolánkon betlehemi jászol kiállításra került sor. A már több ízben megszervezettrendezvény során diákjaink otthon készítette alkotásaikkal hangolódnak rá a közelgő ünnepekre. A betlehem készítésnek oktató - nevelő küldetése is van: az egykori események átélése, ami hozzásegíti a gyermeket, hogy saját szívében is elkészítse a jászolt, amelybe karácsonykor beleszülethet az isteni kisded. A kiállítás végeztével a betlehemet a kisdiák hazaviszi, s szenteste a karácsonyfa alá helyezi, gyakorolva ezzel az ajándékozó szeretetet.A kiállítás szervezője, mint minden évben, ezúttal is Mosonyi Marianna tanárnő.

 • Karácsonyi műsor 2017

  Új fényképek a Karácsonyi műsor 2017 albumban

  Hagyományos karácsonyi műsorunk ismét kilendítette a nézőket a szürke hétköznapokból, a szokásos karácsony előtti hajsza lelassult és minden a helyére került. Éreztük az ünnep igazi lényegét, az Üdvözítő születésének közeledtét. Ezekkel a képekkel kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és jó pihenést családjaik körében!

 • Karácsony a Dignitas nyugdíjas otthonban

  Új fényképek a Dignitas karácsony albumban

  December 18-án délelőtt óvodás nagycsoportosaink és alsó tagozatunk másodikosai, valamint a negyedikesek ügyes zenészei a tanító nénik segítéségével elvitték magukkal a Betlehemi fényt a Dignitas otthonba. Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden ott lakónak!

 • Ovisaink díszmagyarban

  Új fényképek a Ovisaink albumban

  Ovisaink díszmagyarba öltözve adták elő karácsonyi műsorukat iskolánk alsó tagozatosainak.

 • Az ipolysági iskolák legjobb sportolói

  December 13-án került sor Ipolyságon a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub évzáró ülésére, melynek keretében kiértékelték az elmúlt év legeredményesebb sportolóit, a sportegyesületek vezetőit, valamint pedagógusokat. Gratulálunk gimnáziumunk 4.G osztályos diákjának, Belák Krisztiánnak, aki nemcsak az elmúlt évben, de előtte és azóta is több sportágban ért el kimagasló eredményeket, ezért iskolánkat ezen a díjazáson ő képviselte. Természetesen köszönet illeti felkészítőit - Morva Éva és Zachar Zoltán tornatanárokat is.

 • XV. Karácsonyváró délelőtt

  Új fényképek a XV. Karácsonyváró délelőtt albumban

  Egy remek hangulatú szombat délelőttel kerültünk közelebb a várva-várt karácsonyhoz december 9-én. Készítettünk gyertyás asztaldíszt, ajándéktáskát, karácsonyfa díszeket, szalvétatechnikával készült poháralátéteket, vásárolhattunk könyveket, díszítettünk mézeskalácsokat. Na és persze vártuk a Mikulást, aki el is jött, hosszú útját nálunk fejezve be. KÖSZÖNJÜK mindenkinek, akik széppé tették ezt az egyébként borongós szombat délelőttöt! Játékgyűjtés - köszönjük a rengeteg szebbnél szebb játékot azok nevében is, akik ennek nagyon de nagyon örülnek majd! Ez egy gyönyörű gesztus az ajándékozóktól, hisz a gyerekek azok a kiszolgáltatottak, akik nem tehetnek a helyzetükről, arról, hogy hova születnek - és ha megtehetjük, miért is ne okozzunk nekik örömet! A jó Isten fizesse meg minden jótékonykodónak!

 • Asztalitenisz versenyek - körzeti és járási forduló

  Új fényképek a Asztalitenisz versenyek albumban

  Szívből gratulálunk asztaliteniszező csapatainknak, akik a körzeti versenyen nagyszerűen teljesítettek: a fiúk csapata az első helyen, a lányok csapata pedig a 3. helyen végzett. Gratulálunk asztaliteniszezőinknek - Súth Ákosnak, Belák Krisztiánnak, Sebián Dávidnak és Mihalovics Ádámnak -, akik a körzeti forduló megnyerése után a középiskolások járási bajnokságán is felállhattak a dobogó legfelső fokára, elnyerve az 1.helyet! Nagyszerű eredmény, fiúk, büszkék vagyunk Rátok! Sok sikert kívánunk a kerületi fordulón! A diákok felkészítője Zachar Zoltán tanár úr.

 • Miklós püspök látogatása

  Új fényképek a Mikulás 2017 albumban

  Miklós püspök látogatott el iskolánk kápolnájába, ahol már izgatottan várta alsó tagozatunk apraja és nagyja. Egy nagy zsák ajándékot is hozott, két angyalka kísérte őt - a gyerekek pedig gyönyörűséges műsorral köszöntötték. A jószívű Mikulás két csinos (és bőkezű) ördöglány társaságában rótta a felső tagozat és a gimnázium osztályait.

 • Adventi gyertyagyújtás

  Új fényképek a Adventi gyertyagyújtás albumban

  Hagyományainkhoz híven az első adventi hétfőn iskolánk lelki vezetője, Tóth Péter atya egy rövid szertartást követően megáldotta az osztályok által megkészített adventi koszorúkat, majd Pálffy Dezső igazgató úr meggyújtotta a kápolnában helyet kapó koszorún az első gyertyát. Az első gyertya fénye jelenti azt a szerény reménysugarat, amely több évszázadon át az ószövetség sötétségében pislákolt. Köszönjük Jézus, hogy eljöttél, Te vagy a mi reményünk és hitünk világa. Isten a Fiát, Krisztus a szívét adta az embereknek ajándékba. Add, Urunk, hogy tudjunk nagylelkűek lenni, amint Te is nagylelkű vagy velünk szemben!

 • Kórustalálkozó Veresegyházon - Kodály-est

  Köszönjük Kovács Katalinnak, a veresegyházi Gaudeamus kórus karnagyának a szeretetteljes meghívást, vendéglátást.  Az idei színvonalas Kodály - emlékkoncerten vastapssal jutalmazták a gyermekkar előadását, majd diákjainkat az ottani ének-zene tagozatos diákok családjai látták vendégül. Másnap a város nemrég felszentelt, gyönyörű szép Szentlélek templomában énekelt énekkarunk a szentmisén. Ezután Budapestre utazott a kórus, ahol Tuzson Bence államtitkár úr vezetésével megtekintették a parlamentet, majd Szent István Bazilikát és a Szent Jobb ereklyét. A nap kitűnő zárása volt a Bazilika előtti karácsonyi vásár és a csodaszép fényfestés. Nagy köszönet a kitűnő veresegyházi szervezésért és vendéglátásért Kovács Katalin karnagynak és a szállást adó diákok családjainak, Wollent Andrea és Gódor Beáta tanárnőknek a gyermekek felkészítéséért és nem utolsó sorban Pásztor Béla polgármester úrnak, aki végigkísérte a gyermekkar ottlétét egészen a vasárnapi szentmisét bezárólag.

 • Szalagavói ünnepség 2017

  Új fényképek a Szalagavói ünnepség 2017 albumban

  2017 december 1-jén került sor a 4.G osztály szalagavatói ünnepségére - osztályfőnökük Gazdag József tanár úr.

 • 25 éves jubileum

  Új fényképek a 25 éves jubileum albumban

  25 évesek lettünk - Istennek legyen hála! 

  Kegyelmes Isten, kinek kezébe életemet adtam,

  Viseld gondomot, vezéreld utamot,

  mert csak rád maradtam. /Balassi Bálint/

  Köszönjük mindenkinek, akik megtisztelték intézményünket jelenlétükkel ezen a számunkra nagyon fontos jubileumon. Köszönjük fellépő diákjainknak és felkészítő tanárainknak, hogy műsorukkal emelték az ünnepség fényét. Köszönjük szónokainak a köszöntést és az elismerő szavakat. Nem utolsó sorban pedig köszönjük minden egykori és jelenlegi diákunknak, valamint a kedves szülőknek, hogy minket választottak iskolájukul - hisz az elmúlt 25 évet nélkülük most nem ünnepelhettük volna. Hálásan köszönjük az ünnepséggel kapcsolatos segítségét mindenkinek! A jó Isten áldja továbbra is iskolánkat - minden diákjával és alkalmazottjával együtt.

 • Magyar diákbál - 2017

  Új fényképek a Magyar diákbál - 2017 albumban

  Az esti diákbál szervezője a 2.G osztály igazán kitett magáért, s egy színvonalas Magyar bált szervezett. A díszítés, a műsor, a tálalás és a fantasztikus zene is hozzájárult a fergeteges hangulathoz, mely végigkísérte az egész estét. Köszönjük a 2.G diákjainak és osztályfőnöküknek Skerlecz Ildikónak ezt az élményt!

 • Egy izgalmas diáknap - 2017

  Új fényképek a Diáknap - 2017 albumban

  Igazán élményekkel teli diáknapot élhettek át gimnáziumunk diákjai és alapiskolánk kilencedikesei pénteken. A napot a diákönkormányzat elnöke Dobos Mónika nyitotta meg, majd a DÖK vezetősége egy vidám csapatépítő programmal készült, melyben minden diák aktívan részt vett. A bizalomra épített játékok alatt sok volt a nevetés. Gregor István mérnök, Ipolyság polgármestere az idén is átadta a város Diáknapi díját, melyet az alapiskolánk 3 kilencedikes diákja: Antal Adrika, Keresztes Rebeka és Klukon Rebeka, valamint Stryčko Dávid ,4.G-s diákunk kapta számos versenyeredményükért és az iskola méltó képviseletéért a különféle rendezvényeken. Ezután Zolcer Gábor 4.G osztályos tanulónk prezentációját tekinthettünk meg. Megismerhettük általa hobbiját: a sportlövészet művészetét, melyet Gábor igen magas szinten versenyszerűen űz, és számos szlovákiai valamint nemzetközi eredményt tudhat magáénak. A mindenki által várva-várt gólyaavatás minden évben a diáknap fénypontja. Elsős gimnazistáink kaptak hideget-meleget végzőseinktől, de láthatóan nagyon jól szóraktak és hősiesen viselték a megpróbáltatásokat. Az avatás után ők is teljes jogú tagjaivá váltak az iskola diákságának.

 • Bemutatkozó kisfilm_gimnázium

  Kedves kilencedikes diákok!

  Ezt a kisfilmet immár leérettségizett gimnazista diákjaink készítették nektek, melyben bemutatják szeretett iskolájukat. Fogadjátok nagy szeretettel!

 • Pislákoló mécses szavalóverseny


   A Gábriel Polgári Társulás idén 18 .alkalommal rendezte meg a "Pislákoló mécses"nevű szavalóversenyét. A verseny lényege,hogy a diákok katolikus-keresztény töltetű verseket, prózákat tolmácsoljanak a közönségnek és a zsűrinek. 32 iskolából 130 diák szerepelt a versenyen. Az erős mezőnyben diákjaink büszkén vállalhatták iskolánk nevét. 4.kategória prózában Vasi Néliától kitűnő előadást hallhattunk, de sajnos a helyezéshez nem volt elég. 5.kategória prózában Pálffy Fanni színészi adottságait is felszínre hozva 2. helyezést ért el. Gratulálunk! Felkészítőik:Zolczer Andrea és Pálffy Zsuzsa.

page:

Újdonságok

Kapcsolat

 • Katolícka spojená škola F.Fegyvernekiho s VJM - Šahy, Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola - Ipolyság,
  SNP 4
  936 01 Šahy
 • +421-36-7411032 - sekretariát - titkárság
  +421-911 387965- riaditeľ - igazgató

Photogallery