2017/2018-as tanév

Navigáció

DÁTUM

Csütörtök 2018.02.22.

Születés- és névnapok

Dnes (Csütörtök 22.2.2018)
Holnapután (Szombat 24.2.2018)
Jazmína Škultétyová (OVI 2)
2116920

Fényképalbum

HÍREINK

 • Idén először került megrendezésre a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont és a Patrona nostra Kht. által meghirdetett bibliai témájú Bárka elnevezésű rajzverseny. Az idei versenytéma a „Noé bárkája" címet kapta. A 183 beérkezett pályaműből a zsűri 26-ot díjazott 4 kategóriában. Ezért nagy öröm és megtiszteltetés, hogy iskolánk 4 diákja is kimagasló eredményt ért el, név szerint:

  Óvodás kategória - Hevő Tímea - 3.hely

 • Új fényképek a Sítúra - Kisgaram, 2018.1.8-12. albumban

  Az év elején egy fantasztikus hetet töltöttünk Kisgaramon, ahová már 8 éve járunk sítúrára. A 7.A és az 1.G osztály tanulói néhány "nagyobb" diákkal egészült ki egy ügyes, talpraesett csapattá. Az idő most is kedvezett, hóból is volt elég, így síelhettünk egész héten. Az 5 nap villámgyorsan eltelt, s élményekkel gazdagodva tértünk vissza.

 • Hagyományainkhoz híven az adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtására az utolsó tanítási napon került sor az egész iskola részvételével. Cserkészeink elhozták a Betlehemi Békelángot, melyet az ünnepséget követően széthordták az osztályok adventi koszorúira is. Ezzel iskolai szinten elbúcsúztattuk az óévet - találkozunk januárban! :)

  Iskolánkon betlehemi jászol kiállításra került sor. A már több ízben megszervezettrendezvény során diákjaink otthon készítette alkotásaikkal hangolódnak rá a közelgő ünnepekre. A betlehem készítésnek oktató - nevelő küldetése is van: az egykori események átélése, ami hozzásegíti a gyermeket, hogy saját szívében is elkészítse a jászolt, amelybe karácsonykor beleszülethet az isteni kisded. A kiállítás végeztével a betlehemet a kisdiák hazaviszi, s szenteste a karácsonyfa alá helyezi, gyakorolva ezzel az ajándékozó szeretetet.A kiállítás szervezője, mint minden évben, ezúttal is Mosonyi Marianna tanárnő.

 • Új fényképek a Karácsonyi műsor 2017 albumban

  Hagyományos karácsonyi műsorunk ismét kilendítette a nézőket a szürke hétköznapokból, a szokásos karácsony előtti hajsza lelassult és minden a helyére került. Éreztük az ünnep igazi lényegét, az Üdvözítő születésének közeledtét. Ezekkel a képekkel kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és jó pihenést családjaik körében!

 • Új fényképek a Dignitas karácsony albumban

  December 18-án délelőtt óvodás nagycsoportosaink és alsó tagozatunk másodikosai, valamint a negyedikesek ügyes zenészei a tanító nénik segítéségével elvitték magukkal a Betlehemi fényt a Dignitas otthonba. Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden ott lakónak!

 • Új fényképek a Ovisaink albumban

  Ovisaink díszmagyarba öltözve adták elő karácsonyi műsorukat iskolánk alsó tagozatosainak.

 • December 13-án került sor Ipolyságon a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub évzáró ülésére, melynek keretében kiértékelték az elmúlt év legeredményesebb sportolóit, a sportegyesületek vezetőit, valamint pedagógusokat. Gratulálunk gimnáziumunk 4.G osztályos diákjának, Belák Krisztiánnak, aki nemcsak az elmúlt évben, de előtte és azóta is több sportágban ért el kimagasló eredményeket, ezért iskolánkat ezen a díjazáson ő képviselte. Természetesen köszönet illeti felkészítőit - Morva Éva és Zachar Zoltán tornatanárokat is.

 • Új fényképek a XV. Karácsonyváró délelőtt albumban

  Egy remek hangulatú szombat délelőttel kerültünk közelebb a várva-várt karácsonyhoz december 9-én. Készítettünk gyertyás asztaldíszt, ajándéktáskát, karácsonyfa díszeket, szalvétatechnikával készült poháralátéteket, vásárolhattunk könyveket, díszítettünk mézeskalácsokat. Na és persze vártuk a Mikulást, aki el is jött, hosszú útját nálunk fejezve be. KÖSZÖNJÜK mindenkinek, akik széppé tették ezt az egyébként borongós szombat délelőttöt! Játékgyűjtés - köszönjük a rengeteg szebbnél szebb játékot azok nevében is, akik ennek nagyon de nagyon örülnek majd! Ez egy gyönyörű gesztus az ajándékozóktól, hisz a gyerekek azok a kiszolgáltatottak, akik nem tehetnek a helyzetükről, arról, hogy hova születnek - és ha megtehetjük, miért is ne okozzunk nekik örömet! A jó Isten fizesse meg minden jótékonykodónak!

 • Új fényképek a Asztalitenisz versenyek albumban

  Szívből gratulálunk asztaliteniszező csapatainknak, akik a körzeti versenyen nagyszerűen teljesítettek: a fiúk csapata az első helyen, a lányok csapata pedig a 3. helyen végzett. Gratulálunk asztaliteniszezőinknek - Súth Ákosnak, Belák Krisztiánnak, Sebián Dávidnak és Mihalovics Ádámnak -, akik a körzeti forduló megnyerése után a középiskolások járási bajnokságán is felállhattak a dobogó legfelső fokára, elnyerve az 1.helyet! Nagyszerű eredmény, fiúk, büszkék vagyunk Rátok! Sok sikert kívánunk a kerületi fordulón! A diákok felkészítője Zachar Zoltán tanár úr.

 • Új fényképek a Mikulás 2017 albumban

  Miklós püspök látogatott el iskolánk kápolnájába, ahol már izgatottan várta alsó tagozatunk apraja és nagyja. Egy nagy zsák ajándékot is hozott, két angyalka kísérte őt - a gyerekek pedig gyönyörűséges műsorral köszöntötték. A jószívű Mikulás két csinos (és bőkezű) ördöglány társaságában rótta a felső tagozat és a gimnázium osztályait.

 • Új fényképek a Adventi gyertyagyújtás albumban

  Hagyományainkhoz híven az első adventi hétfőn iskolánk lelki vezetője, Tóth Péter atya egy rövid szertartást követően megáldotta az osztályok által megkészített adventi koszorúkat, majd Pálffy Dezső igazgató úr meggyújtotta a kápolnában helyet kapó koszorún az első gyertyát. Az első gyertya fénye jelenti azt a szerény reménysugarat, amely több évszázadon át az ószövetség sötétségében pislákolt. Köszönjük Jézus, hogy eljöttél, Te vagy a mi reményünk és hitünk világa. Isten a Fiát, Krisztus a szívét adta az embereknek ajándékba. Add, Urunk, hogy tudjunk nagylelkűek lenni, amint Te is nagylelkű vagy velünk szemben!

 • Köszönjük Kovács Katalinnak, a veresegyházi Gaudeamus kórus karnagyának a szeretetteljes meghívást, vendéglátást. Az idei színvonalas Kodály - emlékkoncerten vastapssal jutalmazták a gyermekkar előadását, majd diákjainkat az ottani ének-zene tagozatos diákok családjai látták vendégül. Másnap a város nemrég felszentelt, gyönyörű szép Szentlélek templomában énekelt énekkarunk a szentmisén. Ezután Budapestre utazott a kórus, ahol Tuzson Bence államtitkár úr vezetésével megtekintették a parlamentet, majd Szent István Bazilikát és a Szent Jobb ereklyét. A nap kitűnő zárása volt a Bazilika előtti karácsonyi vásár és a csodaszép fényfestés. Nagy köszönet a kitűnő veresegyházi szervezésért és vendéglátásért Kovács Katalin karnagynak és a szállást adó diákok családjainak, Wollent Andrea és Gódor Beáta tanárnőknek a gyermekek felkészítéséért és nem utolsó sorban Pásztor Béla polgármester úrnak, aki végigkísérte a gyermekkar ottlétét egészen a vasárnapi szentmisét bezárólag.

 • Új fényképek a Szalagavói ünnepség 2017 albumban

  2017 december 1-jén került sor a 4.G osztály szalagavatói ünnepségére - osztályfőnökük Gazdag József tanár úr.

 • Új fényképek a 25 éves jubileum albumban

  25 évesek lettünk - Istennek legyen hála!

  Kegyelmes Isten, kinek kezébe életemet adtam,

  Viseld gondomot, vezéreld utamot,

  mert csak rád maradtam. /Balassi Bálint/

  Köszönjük mindenkinek, akik megtisztelték intézményünket jelenlétükkel ezen a számunkra nagyon fontos jubileumon. Köszönjük fellépő diákjainknak és felkészítő tanárainknak, hogy műsorukkal emelték az ünnepség fényét. Köszönjük szónokainak a köszöntést és az elismerő szavakat. Nem utolsó sorban pedig köszönjük minden egykori és jelenlegi diákunknak, valamint a kedves szülőknek, hogy minket választottak iskolájukul - hisz az elmúlt 25 évet nélkülük most nem ünnepelhettük volna. Hálásan köszönjük az ünnepséggel kapcsolatos segítségét mindenkinek! A jó Isten áldja továbbra is iskolánkat - minden diákjával és alkalmazottjával együtt.

 • Új fényképek a Magyar diákbál - 2017 albumban

  Az esti diákbál szervezője a 2.G osztály igazán kitett magáért, s egy színvonalas Magyar bált szervezett. A díszítés, a műsor, a tálalás és a fantasztikus zene is hozzájárult a fergeteges hangulathoz, mely végigkísérte az egész estét. Köszönjük a 2.G diákjainak és osztályfőnöküknek Skerlecz Ildikónak ezt az élményt!

 • Új fényképek a Diáknap - 2017 albumban

  Igazán élményekkel teli diáknapot élhettek át gimnáziumunk diákjai és alapiskolánk kilencedikesei pénteken. A napot a diákönkormányzat elnöke Dobos Mónika nyitotta meg, majd a DÖK vezetősége egy vidám csapatépítő programmal készült, melyben minden diák aktívan részt vett. A bizalomra épített játékok alatt sok volt a nevetés. Gregor István mérnök, Ipolyság polgármestere az idén is átadta a város Diáknapi díját, melyet az alapiskolánk 3 kilencedikes diákja: Antal Adrika, Keresztes Rebeka és Klukon Rebeka, valamint Stryčko Dávid ,4.G-s diákunk kapta számos versenyeredményükért és az iskola méltó képviseletéért a különféle rendezvényeken. Ezután Zolcer Gábor 4.G osztályos tanulónk prezentációját tekinthettünk meg. Megismerhettük általa hobbiját: a sportlövészet művészetét, melyet Gábor igen magas szinten versenyszerűen űz, és számos szlovákiai valamint nemzetközi eredményt tudhat magáénak. A mindenki által várva-várt gólyaavatás minden évben a diáknap fénypontja. Elsős gimnazistáink kaptak hideget-meleget végzőseinktől, de láthatóan nagyon jól szóraktak és hősiesen viselték a megpróbáltatásokat. Az avatás után ők is teljes jogú tagjaivá váltak az iskola diákságának.

 • Kedves kilencedikes diákok!

  Ezt a kisfilmet immár leérettségizett gimnazista diákjaink készítették nektek, melyben bemutatják szeretett iskolájukat. Fogadjátok nagy szeretettel!


 • A Gábriel Polgári Társulás idén 18 .alkalommal rendezte meg a "Pislákoló mécses"nevű szavalóversenyét. A verseny lényege,hogy a diákok katolikus-keresztény töltetű verseket, prózákat tolmácsoljanak a közönségnek és a zsűrinek. 32 iskolából 130 diák szerepelt a versenyen. Az erős mezőnyben diákjaink büszkén vállalhatták iskolánk nevét. 4.kategória prózában Vasi Néliától kitűnő előadást hallhattunk, de sajnos a helyezéshez nem volt elég. 5.kategória prózában Pálffy Fanni színészi adottságait is felszínre hozva 2. helyezést ért el. Gratulálunk! Felkészítőik:Zolczer Andrea és Pálffy Zsuzsa.

 • November 10-én került megrendezésre a Palóc Társaság által szervezett magyarságversek szavalóversenye az ipolysági könyvtárban. Nagy örömünkre szavaló diákjaink ezúttal is nagyszerűen szerepeltek: Antal Adrianna (9.A) különdíjas, Patai Fanni (2.G) - 2. helyezett és Zolcer Gábor (4.G) - 1.helyezett lett. Gratulálunk nekik és felkészítőiknek: Szikora Andrea és Zolczer Andrea tanárnőknek.

 • Rendkívül sikeresnek bizonyult az idei Szent Imre Napok iskolánk diákjainak számára, hisz szinte minden mezőnyben az élen végeztek.

  Szavaló- és prózamondó verseny:

  1.korcsoport: Jekkel Linda (2.A) - részvétel, 2.korcsoport: Pálffy Zsuzsanna (3.A) - 1.hely, 3.korcsoport: Rádi Sarolta (6.A) - különdíj, 5.korcsoport: Pálffy Fanni (2.G) -1.hely. Felkészítő: Pálffy Zsuzsanna, Szikora Andrea, Zolczer Andrea

  Idegennyelvi fordítói verseny:

  angol-magyar: Róth Tamara (3.G) - 3.hely

  német-magyar: Murin Barbara (3.G) - I. hely, Márton László (3.G) - II. hely. Felkészítők: Zolczer Andrea, Kapusník Ildikó

 • Iskolánk egyik megható hagyománya, hogy a végzős gimnazisták meglátogatják az alapiskola elsőseit. Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy az érettségizőkben felelevenedjen, honnan is indultak, s hová jutottak. Ugyanakkor példaképül is szolgálnak a kis elsősöknek, hogy majd egykoron ők is lehetnek gimnazisták. Hálás szívvel köszönjük a szép fogadtatást, a jó hangulatot, a vidám perceket.

 • Iskolánk is bekapcsolódott a Szlovákiai Gyermekekért Alapítvány nevében meghirdetett gyűjtésbe, mely a nehéz élethelyzetben lévő gyerekek és fiatalok megsegítésére valósult meg. Köszönjük a gyűjtést lebonyolító önkéntes diákoknak a segítséget.

 • Pénteken befejeződött az őszi kiállítás, melyet ügyes kezű kisdiákok és szüleik, valamint a tanító nénik készítettek. Szemet gyönyörködtető látványt nyújtottak néhány héten keresztül. Ezekkel a képekkel kívánunk mindenkinek szép őszi szünidőt.

 • Alsó tagozatos kisdiákjaink október 26-án két autóbusszal útnak indultak Vác felé, ahol a Dunakanyar Színházban egy igazi színházi élménnyel lettek gazdagabbak. Megtekintették A brémai muzsikusok c. mesejátékot, és a rendezésnek valamint a színészeknek köszönhetően szinte részesei lehettek az előadásnak - közelebb kerültek a színház varázslatos világához. A képek magukért beszélnek. Köszönjük!

 • Magnificat énekkarunk régi és új tagjai október 25-én és 26-án kétnapos összpontosításon vettek részt Paláston, az Ivánka kúriában. A két nap jó hangulatban, zenéléssel és énekléssel, s közös játékokkal telt. Köszönjük a kórus tagjainak a kitartó munkát, a kórus vezetőjének, Wollent Andrea tanárnőnek és Gódor Beáta tanárnőnek az énekek betanítását, valamint a kórus vezetésével járó fáradozásukat. Köszönjük továbbá Zolczer György atyának az ajándékokat, melyektől sokkal jobban ment az éneklés! Ugyancsak Gyuszi atyának és Jusztin Czaudt Éva tanító néninek a sok vidám játékot, mellyel szórakoztatóvá tették az estét. És utoljára de nem utolsó sorban köszönjük Pálffy Dezső igazgató úrnak és Zachar Zoltán tornatanárunknak a kitűnő gulyást, amely még aznap este nyomtalanul elfogyott! :) Természetesen köszönet a gulyásért a diákönkormányzat vezetőségébe tartozó lányoknak: Mónikának, Barbinak és Domininak - mert tudjuk, a ti segítségetek nélkül nem lett volna ilyen finom az a gulyás!!! :)

 • Nagyon kedves vendégekkel népesült be iskolánk október 25-én. Meghívásunknak eleget téve meglátogattak bennünket városunk kis ovisai, hogy megtekintsék őszi kiállításunkat az alapiskola emeleti folyosóján, majd egy jót játsszanak Juhász Eszter nénivel a tornateremben. A fárasztó program után egy kis pihenés következett iskolánk könyvtárában, ahol a kis ügyes kezek őszi díszt készítettek. Köszönjük mindenkinek, aki eljött - leginkább a tanító néniknek, akik elhozták a kis picurokat. Nagyon örültünk Nektek! :)

 • Iskolánk gimnazista diákjai évről-évre részt vesznek a Rákóczi Szövetség által megrendezett Gloria Victis elnevezésű 1956-os emlékünnepségen, melyre idén 23. alkalommal került sor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az emlékünnepségen 124 kárpát-medencei középiskola vett részt - köztük mi is. A rendezvény csúcspontját az október 22-i Műegyetemi emlékünnepség és a Bem téri fáklyás felvonulás jelentette, melyen a meghívott diákok mellett budapesti, vidéki és határon túli ünneplők vettek részt.

 • Mint sok más magyar iskolában, intézményünkben is megemlékeztünk az aradi vértanúkról, akik a tragikus véget ért magyar szabadságharc hős vezérei voltak. Ez alkalomból iskolánk 7.A osztályos diákjai az emléknaphoz méltó, színvonalas ünnnepi műsort mutattak be az alapiskola felső tagozatos diákjainak. Köszönet érte nekik és osztályfőnöküknek, Hevő Rita tanárnőnek, valamint a zongorán kísérő kilencedikes diákunknak, Fabian Máténak és a zenei segítségért Wollent Andrea tanárnőnek.

 • 2017.10.22.

  Az Ipolyviski Csemadok Alapszervezete nyár elején meghirdette a Honti Hangok elnevezésű, műkedvelő szépírókat felkaroló irodalmi pályázatot. Mintegy 33 pályamű érkezett különböző kategóriákban a történelmi Hont és Bars megyékből. A színvonalas szakmai zsűri - Gubík Mária, Németh Zoltán, N. Tóth Anikó, Csáky Károly, valamint Baka L. Patrik - elbírálása és döntése alapján nagy örömünkre több jelenlegi illetve volt diákunk is a díjazottak között szerepelt. GRATULÁLUNK a nyerteseknek, de mindenkinek, aki beküldte munkáját a pályázatra. Eredményeink a 10-14 évesek kategóriájában: 
  WOLLENT Anna (7.A) - 1.helyezés
  RÁDI Sarolta (6.A) - különdíj
  LALÁK Boglárka (8.A) - különdíj
  15 - 20 éves kategória:
  HOKSZA Emese (2.G) - 1.helyezés
  KLUKON Gergely (3.G) - 3.helyezés
  HERO Mónika (2.G) - különdíj

 • 2017.10.22.

  Idén októberben került sor a tavalyi papírgyűjtés eredményének kihirdetésére. Legszorgalmasabbaknak az idei 7.A-sok bizonyultak - szorgalmuk jutalma egy fincsi csokitorta lett. Második helyen az idei 3.A-sok, harmadik helyen pedig az idei ötödikesek végeztek Gratulálunk!

 • 2017.10.16.

  A RÉGIÓISMERETI szakkör újabb túrája 
  Szép a tavasz és szép a nyár is, de a túrák összel a legszebbek. Ezt bizonyítandó túráztak a Régióismeret-szakkörösök 2017. október 13-án Nagytúron. Először ellátogattak a nyugdíjasok napközi otthonába, ahol megtekintettek egy népviseletes babákból és falvédőkből összeállított kiállítást. Megcsodálva az elődök kultúráját útjukat folytatták a túraösvényen, ahol a természet sokszínűségében gyönyörködhettek. A Kútyika forrást elérve megint feltöltődve és vidáman jött haza a 14 tagból álló csapat. A népviseleti babákat és falvédőket Gazdag Katalin, nyugalmazott tanárnő gyűjtötte. Szívből GRATULÁLUNK ehhez a gyönyörű és hasznos hobbihoz, jó egészséget és erőt kívánva a továbbiakhoz! Régióismeret 2 - Nagytúr - Képek 1:)

 • 2017.10.16.

  2017. október 13-án a közeli Dejtáron vettünk részt a Mikszáth Kálmán emlékére megrendezett prózamondó- és rajzversenyen. Alsó tagozatosaink Hamvas Béla: Isten tenyerén c. költeményétől ihletve készítették alkotásukat - nagyon szép sikerrel:
  Csáki Panni (I.kat., 1.A) - különdíj
  Bohuš Bianka (I.kat., 2.A) - 1.hely
  Lomen Zsófia (II.kat., 3.A) - 2.hely
  Bohuš Barbara (II.kat., 4.A) - 3.hely

  Gratulálunk nekik és felkészítőiknek, Lomen Zsuzsa, Bučko Tünde és Pálffy Zsuzsa pedagógusainknak.
  A szavalóversenyen ketten képviselték iskolánkat: Vasi Nélia (8.B) és Wollent Zsófia (5.A), aki kategóriájának első helyezetjeként térhetett haza. 
  Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Pálffy Zsuzsa tanító néninek.

 • 2017.10.16.

  Gyümölcsnap az alsó tagozaton. Mi így harcolunk a túlsúlyosság ellen!

 • 2017.10.16.

  Október 5-én elsőseink szülei átvehették a Rákóczi Szövetség két képviselőjétől a Szövetség által összegyűjtött és borítékolt pénzöszeget, melyet főként magyarországi önkéntes adományozóktól és szervezetektől kaptak és emelyet azúton is hálásan köszönünk. Elsőseink előadását élmény volt látni - hallani. Köszönjük, Lomen Zsuzsi tanító néninek a felkészítést! A Rákóczi Szövetség Ösztöndíjának átadása az 1.A osztályban - Képek 1:)

 • 2017.09.30.

  A Régióismeret-szakkör tagjai 2017. szeptember 29-én Gazdag József tanár úr vezetésével részt vettek az első szabadidős programjukon, egy Tesmagra vezető túrán. Fő céljuk a falu temploma előtt felállított faragott szobor és a felújítás alatt álló templom megtekintése volt. Az éppen a helyszínen tartózkodó Gyönyör László ipolyhídvégi plébános úr részletesen elmesélte a szobor születésének körülményeit, a rajta látható motívumok jelentését és nagy örömmel beszélt a templom beltéri rekonstrukciójáról. A túrázók ezen a napon új élményeket gyűjtöttek és örültek a szép őszi délutánnak.

 • 2017.09.30.

  Nagyszerű eredménnyel tértek haza gimnazista lányaink a mezei futás járási fordulójáról, Garamkálnáról. Murin Barbara (3.G) egyéniben a dobogó 2.helyére jutott, lánycsapatunk (Megyesi Rebeka- 1.G, Rádi Dominika és Murin Barbara - 3.G) pedig a 3.helyen végzett. GRATULÁLUNK, lányok, nagyon ügyesek voltatok, büszkék vagyunk rátok és természetesen felkészítőtökre, Morva Éva tanárnőre.

 • 2017.09.30.

  Gimnazistáink és az alapiskola 9.osztályosai szeptember 27-én gyalog elzarándokoltak az Ipolyságtól mintegy 9 km-re lévő hont-csitári kápolnához, ahol szentmisén vettek részt. Ezt követte a kötetlen, tábortűz körüli beszélgetés sütögetéssel. Sajnos, a további programok az idő előrehaladta miatt nem valósulhattak meg, de majd bepótoljuk. Köszönjük papjainknak - Zolczer György, Hlédik László és Tóth Péter atyáknak a szolgálatot.

 • 2017.09.27.

  2017. szeptember 21-én gróf Széchenyi István születésének 226. évfordulóján gimnáziumunk első és második osztályos diákjai ünnepi megemlékezést tartottak a tudós arisztokratának, Hont vármegye táblabírájának iskolánk falán elhelyezett emléktáblája alatt. Molnár Margit történelem szakos tanárnő beszédében összefoglalta e jeles személyiség életét és munkásságát, valamint nemzete felemelkedése érdekében végzett elévülhetetlen érdemeit. A reformkor egyik legnagyobb alakjának emléktáblája 1993-ban került iskolánk falára. Büszkék vagyuk rá és ápoljuk emlékét!

 • 2017.09.27.

  Az idei Honti Kulturális Napok hivatalos megnyitója előtt több kísérőprogramra is sor került. Ezek közé sorolható az a rendezvény, melyre a városháza színháztermében került sor szeptember 14-én. A város három gimnáziumának diákjaiból álló csoportok a nyár folyamán prezentáció és kiselőadás formájában dolgozták ki városunk egy-egy jeles irodalmi személyiségének életútját, munkásságát, városunkhoz fűződő kapcsolatát. Gimnáziumunk diákjai, a negyedikes Polyóka Krisztina, valamint a másodikos Dobos Mónika és Hero Mónika egy hozzánk nagyon közel álló személyiséget, iskolánk alapító igazgatóját, Csáky Károlyt mutatták be a nagyközönségnek, aki pedagógusi munkája mellett, számtalan újságcikket, helytörténeti kiadványt és verset is írt - népeszerűsítve ezzel régiónkat, az Ipoly középső és alsó folyásának helyeit, már-már elfeledett alakjait. Az előadás Tauber Krisztián (3.G) gitárjátékával fejeződött be. Délután a két világháborúban elesettek és háború után deportáltak, meghurcoltak emlékműve előtt tisztelegtünk, ahol gimnáziumunk negyedikes diákja, Zolcer Gábor szavalata nyitotta a koszorúzási ünnepséget.

 • 2017.09.27.

  Tanévnyitó 2017 - avagy első nap az iskolában. Nagy szeretettel üdvözlünk minden kicsit és nagyot!

 • 2017.06.19.

  GRATULÁLUNK, BÚZÁCSKÁINK!!!! A BÚZÁCSKA hagyományőrző csoport sikere a Duna Menti Tavasz 2017 versenyén - Képek 1:) Vezetőtökkel, JUSZTIN CZAUDT ÉVA tanító nénivel egy hónappal ezelőtt még álmodni sem mertétek, hogy elkerültök a Duna Menti Tavaszra, a bábosok és színjátszók legnagyobb magyar országos fesztiváljára. A muzslai válogatáson nagyon szépen szerepeltetek, így teljesülhetett egy nagy ÁLOM: idén Ti is ott lehettek és bemutatkozhattok! Ki gondolta volna még akkor, hogy nem csak bemutatkoztok, hanem azonnal ARANY SÁVOS BESOROLÁSSAL tértek haza!!! EZ IGEN, így kell ezt csinálni! A BÚZÁCSKA hagyományőrző csoport sikere a Duna Menti Tavasz 2017 versenyén - Képek 2:) Nagyon BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK! A BÚZÁCSKA hagyományőrző csoport sikere a Duna Menti Tavasz 2017 versenyén - Képek 3:)

 • 2017.06.19.

  Június 1-jén ellátogattunk testvériskolánkba, az aszódi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba, ahová a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából kaptunk meghívást. Kilencedikes diákjaink és énekkarunk, valamint a vendéglátóink ünnepélyes műsora után Máriabesnyőn megkoszorúztuk Teleki Pál sírját. Utunk ezután Gödöllőre vezetett, ahol megcsodálhattuk a Grassalkovich-kastélyt. Köszönjük diákjainknak, hogy ismét méltón képviselték iskolánkat, s köszönjük aszódi testvéreinknek a szíves vendéglátást.

 • 2017.06.13.

  Az érettségi vizsgák sikeres letétele után végzőseink május 29-én kézhez kapták életük eddigi legnagyobb megmérettetésének bizonyítékát, az érettségi bizonyítványt! További szép sikereket kívánunk mindannyiotoknak!
  Legyen az Úr előtted, hogy mutassa mindig a helyes utat. 
  Legyen melletted, hogy ölelő karjával megvédjen. 
  Legyen mögötted, hogy alattomos támadásoktól óvjon. 
  Legyen alattad, hogy a csapdákból kimentsen. 
  Legyen benned, hogy vigasztaljon szomorúságodban. 
  Legyen körülötted, hogy minden bántalmat felfogjon. 
  Legyen fölötted szüntelen áldásával.

 • 2017.06.13.

  Kétszer is a dobogó csúcsán! Fantasztikus teljesítményt tudhat magáénak iskolánk 9.A osztályos tanulója, Deák Kristóf, aki az Ipolyságon megrendezett alapiskolások járási Atlétikai Bajnokságán két versenyszámban is a legjobb eredményt érte el: 60m-es futásban és távolugrásban. Ugyancsak nagyon szép eredményt ért el Bažo Beatrix (9.A), aki súlylökésben 6. helyezett lett. Csapatban fiaink lettek a járás hatodik legjobbjai! Gratulálunk mindannyiuknak, valamint felkészítőiknek: Morva Éva és Zachar Zoltán tornatanároknak!

 • 2017.06.13.

  A jubileumi XXV. Pueri Fabri Saag Nemzetközi Képzőművészeti Pályázaton Jusztin Lehel (6.A) 2. helyezett, Jusztin Elek (4.A) pedig 3. helyezett lett. Különdíjasok Klukon Adél (6.A) és Lalák Boglárka (7.A). Felkészítőik Jusztin Czaudt Éva és Szikora Andrea voltak. Gratulálunk mindannyiuknak!

 • 2017.06.13.

  Szívből gratulálunk versenyzőinknek, akik az Anyanyelvünk Összeköt Vers- és Prózamondó Versenyen is remekül helytálltak.
  Ovis kategória: 
  Gaučík Bíborka: kiemelt aranysáv, 
  Bánár Rozina: kiemelt aranysáv, 
  Csáki Anna: kiemelt aranysáv, 
  Bakai Bálint : aranysáv, 
  Sénáši Lara: kiemelt aranysáv,
  Petráš Vanesa: kiemelt aranysáv
  Alapiskola: Jekkel Linda: ezüstsáv

  Felkészítő tanáraik Csáki Monika és Pálffy Zsuzsanna voltak, akiknek gratulálunk és köszönjük a sok fáradozást! :)

 • 2017.06.04.

  Nagy-nagy szeretettel gratulálunk iskolánk gyönyörű hangú népdalénekeseinek, akik nagyszerű eredménnyel tértek haza az Ipolynyéken megrendezett népdalversenyről. A hat indulóból öten aranysávosak lettek, egyikük pedig ezüstsávos helyezéssel végzett.
  I.kategória: Csáki Anna, Gaučík Bíborka - aranysáv
  II.kategória: Mokso Kamilla és Mokso Lúcia - aranysáv, Bogdán Bence - ezüstsáv
  IV.kategória: Fabian Máté - aranysáv

  GRATTULÁLUNK nekik és felkészítőiknek, Csáki Mónika, Jusztin Czaudt Éva és Wollent Andrea tanárnőknek.

 • 2017.06.04.

  Május 24-25-én folytak gimnáziumunkban a szóbeli érettségi vizsgák. Amíg az érettségizők a vizsgákon izgultak, 1.G-s diákjainknak közlekedésbiztonsági napot tartottunk. Köszönjük Bakai Péternek a tanulságos napot.

 • 2017.06.04.

  Alapiskolánk 2. és 4. évfolyamos diákjai élménydús napokat töltöttek Bajmócon. Meglátogatták a Körmöcbányai pénzverdét, a Szentháromságszobrot. a bajmóci állatkertet és várat, sokat túráztak, kézműveskedtek, énekeltek és játszottak. Készítettek kincsesládát, krinolinsütés is volt a tábortűznél. Feledhetetlen élményekkel tértek haza.

 • 2017.06.04.

  Május 18-án a város színháztermében köszöntöttük szívünk minden melegével az anyukákat és a nagymamákat.

 • 2017.06.04.

  2017. május 16-án került sor Ipolyszakálloson a verseny regionális fordulójára, melyen mind az öt induló diákunk nagyszerűen szerepelt. Közülök a legkisebb, a még óvodába járó Csáki Panni aranysávos lett, így továbbjut az országos döntőbe. További eredményeink is figyelemre méltók, hiszen Jekkel Linda (1.A) bronzsávos, Pálffy Zsuzsanna (2.A) ezüstsávos, Gyurovics Viktória (5.A) ezüstsávos, a gimnazista Zolczer Gábor (3.G) pedig szintén ezüstsávos besorolást kapott. Gratulálok mindannyiuknak, valamint felkészítő pedagógusaiknak, Csáki Mónika, Pálffy Zsuzsanna és Szikora Andrea tanárnőknek. Pannika, az országos döntőn pedig nagyon sok sikert kívánunk - és szép élményeket! 

 • 2017.06.04.

  Harmadikos diákjaink a közelben lévő Egegen ismerkedtek az úszás szépségeivel. Az úszástanuláson kívül sok minden másra is jut idő, hála kísérőiknak és oktatóiknak, Morva Éva, Bučko Tünde és Mosonyi Marianna tanító néniknek. Az utolsó nap pizzával és fagyival kedveskedtek a hotelben, sőt a gyerekeket Péter atya is meglátogatta. A délelőtt úszóversennyel, a tanfolyam kirétékelésével, az oklevelek és az érmek kiosztásával telt.

 • 2017.05.29.

  Nagy-nagy örömmel tudatjuk, hogy iskolánk Búzácska hagyományőrző csoportja a muzslai válogatáson bejutott az országos döntőbe! A csoport vezetője Jusztin Czaudt Éva tanító néni, akinek - és az egész Búzácskának - szívből gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk Rátok, csak így tovább! A BÚZÁCSKA hagyományőrző csoport sikere a Duna Menti Tavasz 2017 versenyén - Képek 1:)

 • 2017.05.29.

  2017. május 12-én gimnáziumunk 4.G osztályos tanulói Pokorný Ondrusz Anna tanárnővel "elballagtak" az iskolából. 

 • 2017.05.29.

  A Katedra Matematikaverseny országos döntőjébe három diákunk került, akik nagyszerűen helytálltak itt is. A következő eredmények születtek: 
  Balla Kevin - 6.A - III. díj
  Csizmadia Márk - 6.A - sikeres megoldó
  Doncs Zsombor - 7.B - sikeres megoldó
  GRATULÁLUNK nekik és felkészítőjüknek, Gódor Beáta tanárnőnek - további szép sikereket kívánva! KATEDRA matematikaverseny - Képek 1:)

 • 2017.05.09.

   

  3. évfolyamos elsőáldozóink - 

  május 7. - Ipolyság

 • 2017.05.09.

  Gratulálunk, gimnáziumunk 3.G osztályos diákjának, BELÁK Krisztiánnak aki ma a kerületi atlétikai bajnokságon Nyitrán 100 m-es távon a dicsőséges 3.helyezést érte el! Felkészítője tornatanárai, Zachar Zoltán és Morva Éva, akiknek szintén gratulálunk ehhez a nagyszerű eredményhez!

 • 2017.05.09.

  Április 25-én Lalák Boglárka és Tóth Vanessa, 7.A osztályos tanulók a Biológia Olimpiász járási fordulójának D kategóriájában indultak. Projektjük címe: "Mentsük meg négylábú barátainkat!", melyen hosszú hónapokig keményen dolgoztak. Magyar iskolából egyedül ők indultak a járásból, és munkájukkal valamint annak bemutatásával az előkelő 4. helyet érték el. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Antal Nyustin Ágnes tanárnőnek.

 • 2017.05.09.

  Iskolánk verséneklő együttese, a tavaly alakult Piano idén másodszor mérettette meg magát a XXVI. Tompa Mihály Országos Verseny verséneklő kategóiájában április 28-án Rimaszombaton, és ezúttal a kimagasló aranysávos minősítést, azon belül a 3. helyezést nyerték el! Gratulálunk a csapat vezetőjének, Wollent Andrea tanárnőnek, a költemények megzenésítőjének, Turczi Ákosnak, valamint a csapat többi tagjának: Pálffy Fanninak (1.G), Tauber Krisztiánnak (2.G) és Villant Enikőnek (4.G). Veletek örülünk és nagyon büszkék vagyunk Rátok! PIANO verséneklőink országos sikere_Tompa Mihály_ARANYSÁVOS besorolás - Képek 1:)
  http://www.atempo.sk/…/11372-megvan-a-gyoztes-verseneklok-a…

 • 2017.05.09.

  2017. április 26-án Komáromban rendezték meg a középiskolások Bibliai Olimpiáját, melyen gimnazista diákjaink is részt vettek. Másodikosokból álló háromfős csapatunk, név szerint Nagy Bálint, Wollent Máté, valamint Píri Viktória az országos döntőn a rangos 3. helyen végzett. Diákjaink a versenyen összesen 13 csapattal mérhették össze tudásukat, s a nagyon izgalmas és végtelenül szoros küzdelemben csapatunk bizonyította nagyszerű felkészültségét. Gratulálunk nekik, valamint felkészítőjüknek, Mosonyi Marianna tanárnőnek a kiváló eredményért!

 • 2017.05.09.

  Április 25-én került megrendezésre az alapiskolák országos Bibliai Olimpiája, ahol Ipolyságtól Nagykaposig tizennégy csapat mérhette össze tudását. Idén alapiskolás csapatunk, név szerint Belák Adrián (8.A), Gémesi Mihály (8.A) valamint Nagy Jázmin (5.A) képviselte intézményünket. A nagyon szoros küzdelemben diákjaink a rangos 3. helyen bizonyíthatták tudásukat. A diákok felkészítője Mosonyi Marianna tanárnő volt, aki egyben az országos verseny helyi, iskolánk éttermében való megszervezését is végezte. Köszönjük szépen mindenkinek odaadó munkáját!

 • 2017.05.01.

  A régióismeret-szakkör tavaszi túráinak következő helyszíne a Honti-szakadék volt. Ezúttal új útvonalon közelítettük meg a célunkat: egy darabig az Ipoly folyását követtük, majd a virágzó réteket átszelve a határkő érintésével jutottunk el oda. Túránk legszebb része a
  kis vízesés felfedezése volt. A jó idő és a vidám hangulat emlékezetessé tették ezt a délutánt.
  A szakkör vezetője és a túra szervezője ezúttal is Gazdag József tanár úr volt.

 • 2017.05.01.

  Gratulálunk Korcsok Dóri és Deák Kristóf 9.A osztályos tanulóinknak, akik a kémia olimpia járási fordulóján Léván méltóképpen képviselték iskolánkat. A 29 résztvevő diák között mindketten sikeres megoldóként végeztek. Felkészítőjük Murin Éva tanárnő volt.

 • 2017.05.01.

  Gratulálunk alapiskolánk három diákjának, akik a Matematikai Olimpia járási fordulóján sikeres megoldók lettek. 
  Balla Kevin - 6.A, Csizmadia Márk - 6.A, Doncs Zsombor - 7.B. Felkészítőjük Gódor Beáta tanárnő volt.

 • 2017.04.23.

  Újabb nagszerű eredmény született  Galántán, a Kodály Zoltán születésének 135. évfordulója tiszteletére megrendeztt országos műveltségi vetélkedőn. A 24 csoport közül 8.A osztályos lányaink - Antal Adrika, Keresztes Rebeka és Klukon Rebeka - az élmezőnyben az 5. helyen végeztek - s ARANYSÁVOS besorolást kaptak. A verseny nagyon alapos felkészülést igényelt, hisz a kérdések Kodály Zoltán életéből és munkásságából, valamint műveinek zenei részletek alapján való felismeréséből voltak összeállítva.Gratulálunk a nagyszerű eredményhez a lányoknak, valamint felkészítőjüknek, Wollent Andrea tanárnőnek! Kodály Zoltán Országos Műveltségi Vetélkedő - Képek 1:)

 • 2017.04.23.

  Nagyszerű eredményeink születtek atlétáink jóvoltából Léván a Középiskolások Járási Bajnokságán. Gratulálunk mindanyiuknak, valamint felkészítőiknek, Morva Éva és Zachar Zoltán tornatanárainknak. 
  Píri Tamás (távolugrás - 2. hely, súlylökés - 2. hely),
  Belák Krisztián (100 méteres futás - 1. hely,magasugrás - 5. hely)
  Murin Barbara (400-méteres futás - 2. hely)
  Rádi Dominika (100-méteres futás - 3.hely, távolugrás - 5.hely)
  Zolczer Gábor (magasugrás - 6.hely)
  Gajdács Viktória (súlylökés - 5.hely)
  Hijazin Evelyn Scheila (800-méteres futás).

 • 2017.04.23.

  Április 6-án zajlott Komáromban a Kárpát-medencei Hevesy György Kémia Verseny felvidéki döntője. Először kapcsolódhattak be határon túli magyar diákok is a nagy múltú versenybe. Iskolánkat Antal Adrika, Klukon Rebeka és Keresztes Rebeka 8. osztályos tanulók képviselték, akik nagyszerűen teljesítették úgy az elméleti feladatokat, mint a laboratóriumi gyakorlatot is. Gratulálunk Keresztes Rebekának, aki a résztvevő 15 diák közül a 6. helyezést érte elt! A lányok felkészítője Murin Éva tanárnő volt.

 • 2017.04.23.

  Köszönjük mindenkinek - diáknak, szülőnek, iskolabarátnak - aki idén is csatlakozott hozzánk.

 • 2017.04.23.

  A szlovákiai Rákellenes Liga ez évben is gyűjtést szervezett a rákos betegek gyógyítására és a betegséggel kapcsolatos kutatásokra, melybe iskolánk idén is bekapcsolódott. Pálffy Zsuzsi tanító néni irányításával és az osztályfőnökök segítségével a lelkes diákok Ipolyságon szinte hihetetlen összeget, 2010,17 €-t gyűjtöttek össze. Ehhez az összeghez járultak még hozzá a Palásthy Pál Egyházi Alapiskola tanulói, akik Paláston 232,87 €-t gyűjtöttek. A nemes cél érdekében tett segítséget - gyűjtőkét, adakozókét és szervezőét - mindenkinek nagyon szépen köszönjük! A jó Isten fizesse meg sokszorosan!

 • Április 6-án egy feledhetetlen délelőttöt töltöttünk együtt városunk és a környék óvodásaival. Vendégeink először iskolakápolnánkban hallgathatták meg Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell zenés, énekes interaktív meséjét, majd ellátogattak az 1.A osztályba. Itt Pálffy Zsuzsi tanító nénivel és kis elsőseinkkel ismerkedhettek meg. Ezt követően a tornaterem "Varázserdejében" Halászik Emese és Jusztin Czaudt Éva tanító nénivel, valamint ügyes nyolcadikosainkkal játékos feladatokat oldottak meg. A képek magukért beszélnek - a lelkes, boldog arcokról leolvasható a nap hangulata. 

 • 2017.04.09.

  Ezúton is gratulálunk iskolánk pedagógusának, Wollent Andreának a jól megérdemelt pedagógus napi emlékplakettért és az elismerésért! Pedagógusnapi díj - Képek 1:)

 • 2017.04.02.

  Verséneklő együttesünk, a PIANO nagyszerű eredménnyel vette az idei akadályt is, s megnyílt az út a Tompa Mihály Országos Szavalóverseny ORSZÁGOS DÖNTŐJÉBE. Március 29-én az országos elődöntőn ugyanis ARANYSÁVOS besorolást értek el. A csapat tagjainak, VILLANT Enikőnek (4.G - ének, zongora), PÁLFFY Fanninak (1.G - ének, fuvola), TAUBER Krisztiánnak (2.G - ének, gitár) és iskolánk tavaly végzett diákjának, TURCZI Ákosnak szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk! Tompa Mihály OSz - országos elődöntő - Képek 1:) 
  Továbbá gratulálunk WOLLENT Andrea tanárnőnek, a csoport szakmai vezetőjének! 

 • 2017.04.02.

  2017. március 24-én a Régióismeret-szakkör tagjai ismét útnak indultak. Legújabb túrájukra Ipolyságról Palástra mentek a résztvevők Gazdag József tanár úr vezetésével. A helyszínen bebarangolták a palásti Emlékparkot és megismerkedtek a most alakuló új tanösvénnyel. Az 1552-es csatáról a csoportnak Péter Ottó tanár úr mesélt. Megbizonyosodtunk arról, hogy a tél után a nyár beálltáig nincs jobb szabadidős program, mint a túrázás.

 • 2017.04.02.

  GRATULÁLUNK alapiskolánk három tanulójának, Kaštier Annabellának (6.A), Nagy Natáliának (7.A) és Antal Adriannának (8.A) iskolánk méltó képviseletéért a Dobré slovo elnevezésű szlovák nyelvű szavalóversenyen, Léván. Antal Adrikának pedig szívből gratulálunk a HARMADIK helyhez - ugyancsak felkészítőjének, Molnár Margit tanárnőnek, valamint Bolgár Katalin tanárnőnek. Köszönjük! Dobré slovo szavalóverseny - járársi forduló - Képek 1:)

 • 2017.03.26.

  ALAPISKOLÁNK csapata, név szerint BELÁK Adrián és GÉMESI Mihály (8.A), valamint NAGY Jázmin (5.A) az ELSŐ HELYEN végzett a biblia olimpia esperesi fordulóján, GIMNAZISTÁINK - NAGY Bálint, WOLLENT Máté és PÍRI Viktória (2.G) - pedig a továbbjutáshoz legalább 30%-os teljesítmény helyett 83%-ra írták meg a tesztet. Mindkét csapatunkkal találkozunk tehát az ORSZÁGOS megmérettetésen bő egy hónap múlva! Mindkét csapat felkészítője MOSONYI Marianna tanárnő, akinek - természetesen diákjainkkal együtt - szívből gratulálunk! Csak így tovább, büszkék vagyunk Rátok! Biblia olimpia - esperesi forduló - Képek 1:)

 • 2017.03.26.

  Kilenc indulóból HAT ARANYSÁVOS TOVÁBBJUTÓ, KÉT EZÜSTSÁVOS és egy BRONZSÁVOS - ezt a nagyszerű eredményt hozták haza iskolánk kis- és nagy diákjai Léváról, a járási fordulóról. Szívből gratulálunk mindannyiuknak és felkészítőiknek: Pálffy Zsuzsanna, Szikora Andrea és Oroszlány Andrea tanárnőknek. További szép sikereket kívánunk!

  Aranysávos továbbjutóink:
  Pálffy Zsuzsanna (2.A) - I.kat., vers
  Rédi Sarolta (5.A) - II.kat., vers
  Klukon Adél (6.A) - II.kat., próza
  Wollent Zsófia (4.A) - II.kat., próza
  Patai Fanni (1.G) - IV.kat., vers
  Pálffy Fanni (1.G) - IV.kat. próza

 • 2017.03.26.

  Nagyszerű eredményt tudhat magáénak két másodikos tanulónk, akik március 20-án Komáromban kategóriájuk 99 versenyzője között kimagasló helyezéseket értek el. LOMEN Zsófia a 7. helyen, CSÁKI Tamás pedig a fantasztikus ELSŐ helyen végzett. Nagyon ügyesek vagytok, GRATULÁLUNK és további szép sikereket kívánunk! Felkészítőjük DONCS Anita tanító néni volt, akinek ezúton is szívből gratulálunk! Zrínyi Ilona matematikaverseny - Képek 1:)

 • 2017.03.26.

  Iskolánk gimnazista diákjai 2017. március 17-én ellátogattak a Kárpát-medence egyik legrégibb csillagvizsgálójába. Ógyallán, Szlovákia központi obszervatóriumában tanulságos előadást hallgattak meg és megismerkedtek a korabeli csillagászati eszközökkel. Mivel tiszta volt az égbolt, a történelmi épületben lehetővé vált távcső segítségével megfigyelni az égitesteket. Útjuk második állomása Komárom volt. Itt a belvárossal ismerkedtek meg. Egy jó hangulatú, tartalmas napot töltöttek el a két helyszínen.

 • 2017.03.19.

  Testvériskolánkkal, az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégiummal közösen emlékeztünk meg nemzeti ünnepünkről. Köszönjük a felemelő műsort nekik is és fellépő diákjainknak a 8.A osztályból, valamint iskolánk Magnificat énekkarának, minden hangszeres kísérőnek és szavalónak. Diákjaink felkészítői Wollent Andrea és Szikora Andrea tanárnők voltak.

 • 2017.03.19.

  Folytatódik a kupakgyűjtés az iskolánkban!

 • 2017.03.19.

  GRATULÁLUNK iskolánk diákjainak, Mészáros Caroline-nak (4.A), Otrekal Laurának (8.A) és Píri Viktóriának (2.G), akik a szlovák nyelvű Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny járási fordulóján gyönyörűen helytálltak és mindannyian a saját kategórájukon belül EZÜST SÁVOS besorolást kaptak. Felkészítőik: Píri Éva és Molnár Margit tanárnők.

 • 2017.03.19.

  Meghitt és egyben felemelő hangulatú ünnepségre gyűltünk össze március 2-án gimnáziumunk folyosóján, hogy tisztelettel adózzunk Arany János emékének. Az igazgatói nyitóbeszéd után Polyóka Krisztina, 3.G osztályos tanulónk röviden ismertette Arany János életútját és legismertebb műveit. Pokorný Ondrusz Anna tanárnő felhívta a diákság figyelmét arra, hogy a nagy költőóriás  juttassa eszükbe anyanyelvünket, kultúránkat és magyarságunkat. A megemlékezést Pálffy Fanni szavalata zárta.
  Az ünnepség másik felében átvehettünk a művészeti alapiskola ismert és elismert tanárnőjétől, Czibulya Líviától egy csodálatos alkotást, melynek A Hála Kersztjei címet adta. Wollent Máté (2.G) tájékoztatta a hallgatókat a Hála Keresztjeinek igaz történetéről. Ezúton is köszönjük a tanárnőnek ezt a gyönyörű ajándékot! Arany János Emlékév és a Hála Keresztjei - Képek 1:)

 • 2017.03.13.

  Gratulálunk iskolánk ügyes és tehetséges szavalóinak, akik február 28-án nagyon szépen szerepeltek a szavalóverseny körzeti fordulóján az Ipolysági Könyvtárban. A továbbjutóknak pedig még külön gratulálunk, sok sikert kívánva nekik a járási fordulón.
  1. kat.-vers: Pálffy Zsuzsanna 2.hely
  2.kat.-vers:Sztankó Réka 2.hely
  2.kat.-vers. Rádi Sarolta 2.hely
  2.kat.-próza: Wollent Zsófia 2.hely
  Klukon Adél 3.hely 
   3.kat.- próza: Vasi Nélia 1.hely

  További részvevők: Bánár Sára, Seres Réka Zsófia, Siket Péter, Jekkel Linda, Klukon Anna, Antal Adrianna, Klukon Rebeka
  Felkészítők: Pálffy Zsuzsa, Szikora Andrea

 • 2017.03.13.

  Idén 9.alkalommal indult el a maratoni felolvasás, melyre minden év februárjában kerül sor. Ezúttal Szabó Magda műveit ismerhettük meg közelebbről - az írónő születésének 100. évfordulója alkalmából. Az Ipolysági Könyvtár felhívására kapcsolódtunk be az Erdélyből induló, immár 10 országot érintő olvasómaratonon - a résztvevő 160 település mintegy 32 000 olvasójával együtt.

 • 2017.03.13.

  Fergeteges hangulat, kiváló zene (Experidance Band), nagyszerű szervezés - ez jellemezte az idei diákbált is, mely nemcsak a jelenlévő diákok jó kedvének volt köszönhető, hanem a szervező 3.G osztály ügyességének és ötletsségének is. Köszönet hát mindenkinek, akinek mindehhez bármi köze volt, kiemelten a 3.G osztályfőnökének, Gazdag József tanár úrnak, hogy összetartotta és irányította az osztályát, valamint a fotók készítőjének, Pásztor Rebekának (4.G), aki fáradhatatlanul kattogtatott, hogy mindezt meg is tudjuk örökíteni! Farsangi diákbál 2017 - Képek 1:)

 • 2017.03.03.

  Sokszínűség, ötletesség és kreativitás jellemezte alapaiskolásaink jelmezeit. Felsorolni is nehéz lenne, mi minden - helyesebben ki mindenki :) - lépett az iskolai étterem sokat látott falai közé február 15-én. Köszönjük a kedves szülőknek a fantasztikus jelmezeket - nem utolsó sorban pedig a sok finom édes és sós sütit! :)

 • 2017.03.03.

  Február 10 - én iskolánkat ketten képviselték a Szép Magyar Beszéd járási fordulóján. Gratulálunk Wollent Zsófiának (4.A) és Bažo Beatrixnek (9.A) a helytállásért. Ügyesek voltatok, büszkék vagyunk Rátok! Szép Magyar Beszéd - járási forduló - Képek 1:) A diákok felkészítői Bényi Klaudia és Wollent Andrea tanárnők voltak.

 • 2017.02.27.

  Örömmel tudatjuk, hogy a járási matematikai olimpián iskolánk 5.A osztályos tanulója, BODŽÁR Máté 3. helyezett, GYUROVICS Vikória (5.A) pedig eredményes megoldó lett a mintegy 68 versenyző közül. GRATULÁLUNK nekik és felkészítőjüknek, Gódor Beáta tanárnőnek. Dicséretet érdemelnek további kiváló matematikusaink is, név szerint Nagy Jázmin, Murin Dániel és Deák Kristóf (9.A), akiknek ugyan most nem sikerült helyezést elérniük, de tudjuk, hogy képesek rá. 

 • 2017.02.15.

  A helyesírási verseny regionális fordulóján Párkányban iskolánk 7.A osztályos tanulója, Tóth Vanessa kategóriája 3.helyezését nyerte, mely eredményhez szívből gratulálunk nemcsak neki, hanem felkészítő tanárának, Petrezsil Noéminek is. A 2. kategória, azaz a nyolcadikosok közül mindössze fél-fél pont különbséggel Otrekal Laura és Klukon Rebeka (mindketten 8.A) a 4. és 5. helyen végeztek. Felkészítőjük Szikora Andrea tanárnő volt. MIndannyiuknak gratulálunk a szép eredményhez! Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - Képek 1

 • 2017.02.13.

  Iskolánk két diákjafebruár 10-én részt vett a Magyar Kultúra Napja alkalmából Zsámbokon megrendezett "Liliomok Szavalóversenye" elnevezésű versenyen. PÁLFFY Zsuzsika (2.A) az első kategória 1.HELYEZETTJE lett, Vasi Nélia (7.B) pedig a negyedik kategória KÜLÖNDÍJASA. A versenyzők a történelmi Magyarország különböző területeiről jöttek - Délvidékről, Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról.GRATULÁLUNK tehetséges szavalóinknak és felkészítőjüknek, Pálffy Zsuzsa tanító néninek ehhez a remek eredményhez!

 • Örömmel tudatjuk, hogy a járási matematikai olimpián iskolánk 5.A osztályos tanulója, BODŽÁR Máté 3. helyezett, GYUROVICS Vikória (5.A) pedig eredményes megoldó lett a mintegy 68 versenyző közül. GRATULÁLUNK nekik és felkészítőjüknek, Gódor Beáta tanárnőnek. Dicséretet érdemelnek további kiváló matematikusaink is, név szerint Nagy Jázmin, Murin Dániel és Deák Kristóf (9.A), akiknek ugyan most nem sikerült helyezést elérniük, de tudjuk, hogy képesek rá. További szép sikereket kívánunk mindannyiuknak! Járási matematika olimpia - Képek 1:)

 • 2017.02.12.

  A földrajz olimpia járási fordulóján Léván iskolánk 8.A osztályos tanulója, GÉMESI Mihály a gyönyörű 8. helyezést érte el a mintegy 54 versenyző közül, akik a járás szinte minden alapiskolájából mérték össze tudásukat. GRATULÁLUNK neki és felkészítőjének, Gazdag József tanár úrnak. Ugyancsak dicséretet érdemelnek további versenyzőink, név szerint Tóth Vanessa (7.A), Jusztin Lehel (6.A) és Gyurovics Viktória (5.A) is.

 • 2017.02.05.

  Fantasztikusan töltötték a megérdemelt félévi szünetet azok a diákok, akik a számítógép helyett az aktív pihenést választották, s részt vettek az iskola által szervezett egy napos síkiránduláson, amely ezúttal a Donovaly síközpontban volt. A körülmények igazán kiválóak voltak, s a hegy tetejéről elénkbe táruló látvány pedig "lélegzetelállító"!.

 • MÉLY FÁJDALOMMAL búcsúzunk iskolánk egykori igazgatójától, városunk ismert és megbecsült közéleti személyiségétől, a kitűnő matematika tanártól, PaedDr. Píri Lajostól, aki ma, 2017. február 1-jén tért meg Teremtőjéhez, szeretteiben hatalmas űrt hagyva maga után.

  Temetése szombaton, február 4-én, 11 órakor lesz az ipolysági temetőben.

 • 2017.01.29.

  Ismét nagyszerűen teljesítettek iskolánk jó tollú fogalmazói. Idén 21. alkalommal került megrendezésre a Palóc Társaság által a Magyar Kultúra Napja tiszteletére meghirdetett esszéíró verseny eredményhirdetésére. Budapesten, a Magyarság Házában gimnáziumunk 5 diákja vehette át megérdemelt jutalmát, Akikre büszkék lehetünk:
  Dobos Mónika (1.G) - 2. helyezés

  Patai Fanni (1.G) - 3. helyezés
  Nagy Bálint (2.G) - 3. helyezés

  MurinBarbara (2.G) - különdíj
  Velebny Kíra Nikolett (2.G) - különdíj

  Felkészítőik: Oroszlány Andrea és Bolgár Katalin tanárnők. GRATULÁLUNK mindannyiuknak!

 • 2017.01.29.

  GRATULÁLUNK gimnáziumunk 2.G osztályos diákjának, Márton Lászlónak, aki a német nyelvi olimpia járási fordulóján (2A kategória) a 3. helyen végzett. Ugyancsak szépen szerepelt a verseny másik két gimnazista résztvevője, Murin Barbara (2.G) és Matyó Veronika (4.G) is. Felkészítőjük Kapusznyík Ildikó tanárnő volt. Büszkék vagyunk alapiskolánk 7.B osztályos tanulójára, Balla Viviennre is, aki kategóriájában a 4. helyen végzett. Felkészítője Petrezsil Noémi tanárnő volt. Mindannyiuknak gratulálunk! Német nyelvi olimpia járási fordulója - Képek 1:)

 • 2017.01.22.

  A január 21-én megrendezett szülői bál ismét fergetegesre sikerült! Mindenkinek köszönjük a jelenlétét, támogatását, segítségét, tomboláját - a nagyszerű zenét és a fantasztikus hangulatot!!! Jövőre ismét találkozunk! FF KIKI XXIII. Szülői Bál - Képek 1:)

Újdonságok

Újdonságok

Kapcsolat

 • Katolícka spojená škola F.Fegyvernekiho s VJM - Šahy, Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola - Ipolyság,
  SNP 4
  936 01 Šahy
 • +421-36-7411032 - sekretariát - titkárság
  +421-911 387965- riaditeľ - igazgató

Photogallery